Kello viiden teellä

Minnan päivän aaton tunnelmissa Jyväskylän Naisliiton aktiiviset jäsenet kokoontuivat kevätkauden -23 päätteeksi tutustumaan Vanhan Pappilan ja Teeleidin tarjontaan kello viiden teen merkeissä.
Musiikillaan tilaisuutta juhlisti pianisti Hannu Ala.
Bei mir bist Du schön ja Leinon Nocturne soitettiin yleisön toivomuksina ja tietenkin myös ajankohtainen euroviisu Suomen Käärijän Cha cha cha.

Jyväskylän tapaamisen yhteydessä onniteltiin vielä yhdistyksen rahastonhoitaja, kirjanpitäjä Ritva Kuivasta (kuvassa yllä), joka jo aiemmin keväällä sai Suomalaisen Naisliiton kultamerkin 40-vuotisesta toiminnastaan yhdistyksessä. Kunniamerkin hän sai tuolloin valtakunnallisen yhdistyksen, Suomalaisen Naisliiton puheenjohtaja Eva Tervosen luovuttamana.

Jyväskylän yhdistyksen puheenjohtaja Tuula Riipinen iloitsi hyvin onnistuneesta 115-vuotisjuhlasta vuoden 2022 syksyllä.

Sen jälkeen yhdistyksen jäsenet ovat toimineet monipuolisesti.

Kirjailija Pirjo Hassisen näytelmä Parit Jyväskylän kaupunginteatterissa oli yhteinen kulttuuriosallistuminen. Erityisesti kirjan ja näytelmän lähtökohta Kinkomaan parantolasta koettiin kiinnostavaksi, Tuula Riipinen kertoi.
Tulevana syksynä jäsenten suunnitelmissa on Evita-musikaali, hän lisää.

Jyväskylän yhdistyksestä oli edustus Helsingissä toukokuun alussa pidetyssä Minna Canth -seminaarissa. Sen teema oli Lucina Hagmanin elämäntyö ja 170 vuotta naisasiavaikuttamista.

Jyväskyläläiset jakavat Naisliiton ja Lucina Hagmanin, yhden Suomen ensimmäisistä kansanedustajista, yhteisen kannan; naisten ja tyttöjen tasa-arvon edistämisen tärkeys. Tänä päivänä puhutaan paljon digisyrjäytymisestä. Ikääntyvän väestön kohdalla asia on iso ongelma ja siihen pitää pyrkiä löytämään ratkaisuja.

Myös tähän teemaan puheenjohtaja Tuula Riipinen uskoo palattavan, kun jyväskyläläiset osallistuvat tuleviin kesällä pidettäviin Naisliiton kesäpäiviin Kuopiossa.

Jyväskylän kello viiden teelle osallistuivat Irmeli Saari (vas. takana), Ritva Kuivanen, Sylva Mannsten ja eturivissä istuvat Tuula Riipinen, Liisa Kuusela, Aune Pailio sekä Marjatta Bemeleit.

Teksti ja kuvat Tarja Vänskä-Kauhanen, 18.5.2023.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *